Dagtocht voor een
vakantie in Sotogrande

Irene Pril
Auteur

Datum

06 juni 2016

Als u vakantie in Sotogrande viert is een dagtrip naar Marokko binnen handbereik, en eigenlijk een “must see”.

Hoewel vele mensen die hun vakantie in Sotogrande doorbrengen zullen vertellen dat er voldoende in en om Sotogrande te beleven is, is een dagtrip naar de Marokkaanse havenstad Tanger een hele bijzondere ervaring. In een dag kun je op en neer tussen twee continenten.

Met de boot naar Tanger

De snelle veerboot vertrekt van Tarifa naar Tanger in Marokko. De reis van Spanje naar Tanger kan worden gemaakt vanuit drie verschillende havens, maar alleen de veerboot van Tarifa brengt u in minder dan 35 minuten naar het centrum van Tanger. De boten van Algeciras of Gibraltar leggen aan in Tanger-Med, ongeveer 30 kilometer ten oosten van het stadscentrum. U kunt tickets kopen in de haven, of vooraf boeken. De prijzen zijn als het goed is overal hetzelfde. U kunt meer informatie vinden op www.directferries.nl en www.frs.es.

Wat is er te zien en doen in Tanger?

Wandel door de straten van de Medina (de oude stad) of neem een bezoek aan de nieuwe stad. Bekijk de beroemde vuurtoren van Kaap Spartel, het punt waar de Atlantische oceaan en de Middellandse zee samenkomen. U kunt op kamelen rijden, de grotten van Hercules bezoeken of struinen over de grote boulevards en de “Place de France”, de modieuze woonwijken van “Marche aux Boeufs” en “California”. U kunt de Kasbah (oude vesting) bezoeken, waar u de rijke architectuur van Marokko zult ontdekken. Er zijn slangenbezweerder te zien en probeer ook zeker het brood bij een van de lokale bakkerijen. Daarnaast kunt u genieten van het winkelen in een typisch Marokkaanse bazaar, met vele soorten tapijten en ambachten.

Gaat u op vakantie in Sotogrande?

Dan is een dagje met de boot naar Tanger een hele leuke bezigheid.

Check in

Check out

aantal personen